Lepaan kurssi vuonna 2023

Tervetuloa mukaan siirtolapuutarhureille räätälöidylle antoisalle kurssille Lepaan kauniisiin maisemiin! Siirtolapuutarhaliiton perinteisiä Lepaan kursseja on järjestetty vuosina 1949-2019 ja 2022. Vuosien saatossa kursseilla on saanut oppinsa jo reilusti toista tuhatta viljelijää. Nyt on tarjolla oppimismahdollisuus 20 viljelijälle. 

Tule Sinäkin!

Mitä?

Kurssin opetus perustuu luentoihin, keskusteluihin ja leikkausharjoituksiin puutarhassa. Lepaan ammattitaitoiset opettajat käsittelevät monipuolisesti mm. hyöty- ja koristekasveja sekä kasvitauteja ja tuholaisia. Kurssilla on myös oiva tilaisuus tutustua viljelijöihin muista siirtolapuutarhoista.

Kurssi alkaa maanantaina klo 10:00 ja päättyy perjantaina lounaan jälkeen. 

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu liiton jäsenyhdistysten siirtolapuutarhureille, joilla on jo hieman kokemusta viljelystä. Myös liiton kannatusjäsenet voivat osallistua kurssille omakustannushintaan. 

Kurssille mahtuu 20 osallistujaa, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Jos ilmoittautumisajan päätyttyä on tilaa, voidaan kurssille hyväksyä myös muutama siirtolapuutarhuri sellaisista yhdistyksistä, jotka eivät ole liiton jäseniä. Ns. ulkopuolisten on kuitenkin odotettava osallistumisen vahvistumista siihen asti, kunnes ilmoittautumisaika päättyy. Ulkopuolisilta veloitetaan omakustannushinta.

Listan liiton jäsenyhdistyksistä löydät täältä.

Mitä maksaa?

Jäsenetuna liitto tukee taloudellisesti jäsenyhdistystensä viljelijöiden osallistumista, ja osallistumismaksu on 200 euroa. Kannatusjäsenille ja ei-jäsenyhdistysten viljelijöille kurssin osallistumismaksu on omakustannushinta 400 euroa. Osallistumismaksu veloitetaan ennen kurssia.

Hintaan sisältyy:

  • Opetus ja kurssilla jaettava materiaali
  • Oppilaitosmajoitus 2 hengen huoneissa (omat liinavaatteet)
  • Täysihoito (aamiainen, lounas ja päivällinen)
  • Liiton kakkukahvitilaisuus
  • Kurssilaisten saunailta

Huom! Lepaalla työn alla olevien majoitustilojen remonttien takia vuoden 2023 kurssilla ei ole mahdollisuutta majoitukseen yhden hengen huoneissa.

Ilmoittautuminen

Sitovat kirjalliset ilmoittautumiset 5.2.2023 mennessä liiton nettisivulla olevalla ilmoittautumislomakkeella.

Kurssille hyväksytyt saavat sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen vahvistuksen sekä maaliskuun alkupuolella kurssikirjeen ja laskun osallistumismaksustaan.